Trenger du ny bilstereo?

DAB+ er digital radio (DABradio) og er på full fart inn som standarden for radio i norske hjem. i 2017 vil FM-nettet og radioen slik vi har kjent den i over 100 år legges ned. Da vil alt legges om til DAB+. Det blir viktig å ha en radio som tar imot disse signalene.

Det er forskjell på DAB og DAB+. DAB er en eldre versjon av digital lyd og ble lansert for mer enn 20 år siden. Men i 2009 ble det en ny standarden for dabradioer. I løpet av 2017 vil de som produserer radio sende programmene i det nyeste digitale formatet. DAB+ radioene vil kunne ta imot DAB-signaler, men ikke omvendt.

Bakgrunnen for omleggingen fra FM til digital radio er for å få plass til flere kanaler i sendenettene. Skurringen forsvinner og den digitale radioen gir muligheter til flere nisjekanaler. DAB+ er også anbefalt som teknisk standard av den Europeiske Kringkastingsunionen (EBU). Omleggingen i Norge vil skje gradvis og alle vil bli informert i god tid før omleggingen.

Når overgangen fra FM til digital radio blir en realitet, kan det være fint å være forberedt. Om det er din radioavspiller hjemme, eller i bilen. Mange av disse mottakerne kan ta imot de digitale signalene dersom man benytter en DAB-adapter. Ved mange anledninger kan det være like greit, om ikke helt nødvendig, å få seg en helt ny radio.

Bilradiospesialisten Sandnes AS er den største spesialforretningen i hele Sørvest-Norge som tilbyr underholdning til bil. Vi har et stort utvalg av nye DAB-radioer til bil. I tillegg hjelper våre dyktige og erfarne montører med montering av digital radio, slik at du kan fortsette radiolyttingen i bil etter 2017!

Her kan du finne din DAB radio.