Vurderer du en DAB adapter?

En DAB adapter være løsningen for deg, dersom du ønsker å få tilgang til DAB radio i bilen, men ikke ønsker å bytte ut hele radioen og stereoen.

I løpet av 2017 vil FM-nettet i Norge slås av og radioen blir heldigital. DAB+ vil være den nye norske standaren for radio. Derfor kan det være på tide å tenke på å gjøre seg tilgjengelig for DAB+ signaler i bilen.

Noen biler er forberedt for DAB+ og trenger kun få justeringer for å kunne ta imot disse signalene, men de fleste trenger å oppgradere selve radioen. Da kan du enten bytte ut hele radioen, eller benytte deg av en DAB adapter. Sistnevnte er rimligste alternativ, om du kan leve med litt dårligere lyd og en ekstra enhet i bilen.

En adapter er et lite apparat som tar imot digitale signaler og gjør det mulig å spille DAB+ signaler på din gamle radio. Denne kobles til nåværende stereo i bilen din. En DAB adapter er enkel å montere selv, og lett å håndtere. Mange adaptere har bluetooth og det gir også mulighet til også å streame musikk fra mobiltelefonen. Det finnes også ulike funksjoner og løsninger på ulike typer adaptere.

Det viktigste å vite er at for å kunne ha en slik adapter må du ha en AUX- inngang i bilen.

Det er mulig å få en full integrert DAB adapter i bilen. Da slipper du den ekstra enheten og du beholder funksjoner og utseende på radioen din. VI kan montere dette for deg.

Det finnes mange ulike DAB adaptere. Våre ansatte har kunnskap om hva som er bra, og hva som kan passe best for ditt bruk. Ikke nøl med å spørre oss dersom du har noen spørsmål.